Voeding

De basis voor een gezond voedingspatroon wordt gelegd als kinderen jong zijn. Het is belangrijk en leuk voor kinderen om ervaring op te doen met allerlei soorten smaken, geuren en substanties. De werkwijze die KinderVilla hanteert voor haar voedingsbeleid is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

We vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden binnen krijgen. Daarbij letten we vooral op voldoende volkoren producten, voldoende eiwitten en zo min mogelijk verzadigde vetten. Iedere dag zijn er een aantal vaste momenten dat we samen met de kinderen aan tafel zitten. Om 10.00 uur eten we vers fruit, om 11.30 uur een broodmaaltijd en om 16.00 uur een ‘groentensnack’ (bijvoorbeeld verse paprika, komkommer of tomaat). Tijdens de lunch zorgen we voor een gevarieerd aanbod van brood en broodbeleg. Door op vaste momenten samen te eten en door een aantrekkelijk aanbod van voedingswaren, raken kinderen vertrouwd met een gevarieerd eetpatroon. Ze proeven bij ons dingen die ze thuis niet lusten!

We vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden binnen krijgen.

In al onze vestigingen is een keuken aanwezig. Met enige regelmaat koken onze medeopvoeders samen met de kinderen een (warme) maaltijd. Plezier in eten staat daarbij voorop. Kinderen ontwikkelen hun smaak en leren van eten en drinken te genieten.

KinderVilla bij televisieprogramma 1 Vandaag

Water drinken is een onderdeel van een gezonde leefstijl. Om die reden schenken wij naast (karne)melk alleen water. Paul Rosenmöller maakte over het thema ‘water drinken’ een item bij het televisieprogramma 1 Vandaag. De opnames waren bij één van onze vestigingen.

Inschrijven?

Via onderstaande button kunt u uw kind inschrijven bij de vestiging van uw keuze. Voor vragen over rondleidingen, wennen en ons plaatsingsbeleid kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor: 035-6420808

Pin It on Pinterest