Vijf pijlers

De leeftijdsgerichte activiteiten die we bij KinderVilla aanbieden.

KinderVilla is er van overtuigd dat kinderen gelukkiger worden als ze evenwichtig opgroeien. Hiermee bedoelen we dat de ontwikkeling van hoofd en lijf in balans moet zijn. De maatschappij is tegenwoordig erg gericht op het hoofd. Kinderen worden vaker geprikkeld in het denken dan in het doen. Maar juist veel bewegen stimuleert de ontwikkeling van hersencellen bij jonge kinderen.

Om een bijdrage te leveren aan een goed evenwicht tussen fysieke en mentale groei bij kinderen, heeft KinderVilla een eigen spel/speelvariatie ontwikkeld: de KinderVilla Cultuur. Deze is opgebouwd uit vijf pijlers.

 

Educatie & techniek

Spelend leren over zwaartekracht, ruimte, verhoudingen e.d.

Gezondheid & voeding

Ervaring opdoen met smaken, geuren en substanties. Plezier in eten ontwikkelen.

Sport & bewegen

Aanbod van activiteiten die een zo groot mogelijk deel van de motoriek ontwikkelen.

Kunst & cultuur

Naast werken met handen en creëren van kunst is er ook aandacht voor geluid, dans, muziek en beweging.

Natuur

Beleving van het weer, de seizoenen, dag, nacht, sterren, maan e.d. Wandelingen door de natuur. Maar ook letterlijk met de voetjes in de aarde.

Deze vijf pijlers komen dagelijks terug in de leeftijdsgerichte activiteiten die we bij KinderVilla aanbieden. Bij iedere vestiging hebben we een ‘kinder-atelier’ en/of ‘woonkeuken’ als extra ruimte tot onze beschikking. In het atelier bieden we dagelijks activiteiten aan gericht op de vijf cultuur pijlers. Alles is mogelijk op creatief gebied. Uiteraard staat plezier bij de activiteiten voorop.

…dat kinderen gelukkiger worden
als ze evenwichtig opgroeien!

Inschrijven?

Via onderstaande button kunt u uw kind inschrijven bij de vestiging van uw keuze. Voor vragen over rondleidingen, wennen en ons plaatsingsbeleid kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor: 035-6420808

Pin It on Pinterest