Beweging

Voor jonge kinderen is bewegen heel belangrijk. Het heeft grote invloed op de totale ontwikkeling van het kind. Door veel te bewegen leert een kind rollen, kruipen, zitten, staan en lopen. Maar ook dagelijkse activiteiten zoals tanden poetsen, op een stoel zitten en fietsen. Kinderen die veel bewegen en buiten zijn lopen minder gezondheidsrisico’s.

KinderVilla is bij uitstek de plek om te leren bewegen. Villa Fit is het beweegprogramma van KinderVilla dat speciaal hiervoor ontwikkeld is. Dagelijks is er aandacht voor beweging. Deze wordt in een vaste structuur aangeboden. Medeopvoeders stimuleren kinderen en bieden gevarieerde beweegmogelijkheden. Om ze daarbij te ondersteunen is de Villa Fit Kar ontwikkeld. Deze kar heeft allerlei sport – en spelmaterialen om lekker te kunnen bewegen met kinderen. Uiteraard gaan we ook hier leeftijdsgericht te werk. De babygroepen hebben andere beweegspelletjes/oefeningen dan de peuters of de kinderen van de NSO.

KinderVilla is bij uitstek de plek om te leren bewegen. Villa Fit is het beweegprogramma van KinderVilla dat speciaal hiervoor ontwikkeld is.

Naast gezond is bewegen ook erg belangrijk bij het leren van taal. Kinderen leren begrippen als ‘onder’, ‘boven’, ‘achter’, ‘links’, ‘rechts’ e.d.. Bewegen stimuleert de sociale competentie. Kinderen maken tijdens spel contact met leeftijdsgenoten.

Villa Fit is bij KinderVilla terug te vinden in verschillende vormen. Naast de activiteiten met de materialen uit de Villa Fit kar is er aandacht voor beweging tijdens de vaste rituelen van de dag en is er ‘de beweging van de dag’. Per groep worden iedere week de beweegactiviteiten vooraf ingeroosterd door de medeopvoeders.
NSO kinderen bepalen mede zelf welke sporten ze bijv. willen beoefenen.

Inschrijven?

Via onderstaande button kunt u uw kind inschrijven bij de vestiging van uw keuze. Voor vragen over rondleidingen, wennen en ons plaatsingsbeleid kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor: 035-6420808

Pin It on Pinterest