Activiteiten

Buitenactiviteiten

Bij KinderVilla gaan we elke dag naar buiten met de kinderen. In ieder geval met de dreumesen en peuters. Bij de baby’s is dit afhankelijk van het weer. We organiseren voor de kinderen buitenspelen zoals: bewegingsactiviteiten, kringspelen, balspelen, fietsen en spelen in de zandbak. Verder doen we naar aanleiding van de thema’s activiteiten. Bijvoorbeeld in het voorjaar naar bloesem kijken of het uitlopen van takken, spelen met windvangers en kijken naar kleuren. Op iedere vestiging zijn bolderkarren, fietskarren en een stint (electronische bakfiets) aanwezig om op stap te gaan met de kinderen.

Buiten spelen doen we in de tuin van de vestiging of daarbuiten. Per vestiging kijken we naar de mogelijkheden, zoals een veld in de buurt, speeltuin, brede stoep of bijvoorbeeld een basketbalveld. De buitenspeelruimtes die we gebruiken, zijn lopend te bereiken. Om te zorgen dat we de veiligheid altijd waarborgen, heeft KinderVilla een protocol ‘veilig buiten spelen’.

KinderVilla werkt al jaren samen met Natuurmonumenten en de plaatselijke scouting om kinderen te betrekken bij het thema natuur. In de mei- , zomer- en herfstvakantie verblijven de kinderen van de NSO in ’t Gooi op locatie in het bos. Dit is een samenwerking met de scouting Hilversum. Daarnaast doet KinderVilla regelmatig mee aan programma’s van Natuurmonumenten: kikkervisjes vangen, speurtochten in het bos, bomen beklimmen en nog veel meer. De NSO van IJburg gaat veelal naar het Diemerpark, Jeugdland (hutten bouwen) of zij doen juist een culturele activiteit in de stad.

In de herfstvakantie gaan de kinderen van alle NSO-locaties één dag gezamenlijk naar Artis. Het jaarlijkse KinderVilla-uitje voor alle NSO’s.

Leeftijdsgericht

‘Uw kind in ontwikkeling’ is één van de basisgedachten van KinderVilla. Daarom zijn we er altijd alert op dat we activiteiten bedenken die de cognitieve ontwikkeling van het kind in een bepaalde fase stimuleren. Vooral kinderen van 0 tot 6 jaar hebben veel ontwikkelingsspelletjes nodig om te leren spelen én spelend te leren.

Om de leeftijdsgerichte activiteiten structuur te geven heeft KinderVilla de zogenaamde Kindkar (een rijdende trolley) ontwikkeld. Deze is op iedere vestiging aanwezig en gevuld met: speelgoedprofielen, thema uitwerkingen, ontwikkelingskaarten en pedagogische gegevens. Dit materiaal wordt dagelijks bijgehouden door de medeopvoeders en kwaliteitscoaches.
Met behulp van de Kindkar kunnen al onze medeopvoeders met iedere leeftijdsgroep specifieke activiteiten doen. Kinderen komen hierdoor toe aan hun eigen ontwikkeling binnen een veilige omgeving. Iedere dag wordt er bij alle groepen gewerkt met deze activiteiten.

Door kinderen veel aan te reiken op jonge leeftijd groeien ze uit tot gelukkige en evenwichtige mensen. Ook ouders kunnen dagelijks zelf de Kindkar inzien. Zo krijgen zij een beeld van de ontwikkeling en groei van hun kind. Bovendien kunnen ze de activiteiten ook thuis toepassen.
.

Kunst & cultuur

In de afgelopen jaren hebben we onze kindgerichte activiteiten uitgebreid op het terrein van kunst & cultuur. Bijvoorbeeld door het oprichten van het kinderatelier en de kinderbibliotheek op iedere vestiging. Ook op het gebied van koken zijn er diverse activiteiten binnen onze kookacademie. Daarnaast is de focus komen te liggen op regelmatige (sportieve) beweging. Daarvoor is de speciale Villa Fit Kar ontwikkeld. Deze kar heeft allerlei sport – en spelmaterialen om lekker te kunnen bewegen met kinderen. Uiteraard is de samenstelling van de Villa Fit Kar voor de dagopvang anders dan voor de naschoolse opvang (NSO). Ook hierbij wordt rekening gehouden met leeftijdsgerichte activiteiten.

Inschrijven?

Via onderstaande button kunt u uw kind inschrijven bij de vestiging van uw keuze. Voor vragen over rondleidingen, wennen en ons plaatsingsbeleid kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor: 035-6420808

Pin It on Pinterest